Kattenmand kiezen?

Gepost door Webwinkel Poezenrijk 09-03-2017 0 Uw reactie

Er zijn kattenmanden die beter geschikt zijn voor kittens en jonge katten en andere voor de wat oudere kat. Sommige katten zijn schuw en bang en accepteren nieuwe kattenmanden niet gemakkelijk.

Voor een oudere en van nature enigszins schuwe kat is het beter om een lage kattenmand te kiezen zoals de Poezenrijk Big Bear. Deze Big Bear kattenmand komst straks ook in de kleuren  grijs en beige op de markt (deze is momenteel  alleen in zwart te verkrijgen).

Deze kattenmand is erg comfortabel, staat stevig op de grond en is gemakkelijk in het onderhoud.

Voor  jonge poezen zijn  hoge kattenmanden perfect. De katten hebben veel  lol om in de mand te springen en te spelen en verstoppen zich ook  in de kattenmand.  De kattenmanden zijn flexibel en kunnen ook op de bank geplaatst worden.

Het wil natuurlijk wel gebeuren dat katten de nieuwe mand niet willen accepteren om wat voor reden dan ook. Uw kat of kitten zal daar zonder twijfel  vast een goede reden voor hebben, maar delen die alleen niet met haar of zijn baasje.

Plaats de kattenmand in zo’n geval precies op dezelfde plek, waar de kat gewend is om te slapen (op de bank, of op de plek  van de oude kattenmand). Laat de oude kattenmand nog een  aantal  dagen naast de nieuwe staan.

Bedek de nieuwe kattenmand met een oude trui (wollen trui  is het best), of een dekentje voor de kat. De kattenmand moet namelijk gaan ruiken naar het huis en zijn of haar baasje.

Leg in de kattenmand een catnip speelgoedje en een bordje met kattensnoepjes.

Laat de kat gedurende een week de mand onderzoeken en hem vertrouwd te maken met het ding; daarna kan u hem in de mand leggen, maar hem evenwel niet forceren daar te blijven.

Speel  met uw kat, bijvoorbeeld met een hengel zodat de kat aangetrokken wordt uit eigener beweging  in de mand te springen.

De bovenste 2 punten zijn bovenal  het belangrijkst.

Uw kat of kitten moet voelen dat de mand er alleen voor hem is!

Laat een reactie achter